Космосът е най-интересен за изследване, а ренесансът в космическите изследвания може

...
Космосът е най-интересен за изследване, а ренесансът в космическите изследвания може
Коментари Харесай

Любомир Бабуров: Наблюдаваме ренесанс на космическите изследвания

„ Космосът е най-интересен за проучване, а  ренесансът в галактическите проучвания може да е мощен тласък  дори и за сливане на една нация. Това е модерният прочит на бъдещето на галактическата конкуренция “. Това сподели пред БНР Любомир Бабуров, съосновател на Ratio, платформата, която среща публиката с хора и с технологии от галактическия бранш. 

Днес се навършват  на човек в Космоса.

„ Днес Космосът не е място да се мерят идеологиите сред две огромни страни , през днешния ден към този момент има състезание сред частни и държавни компании в бранша на галактическите проучвания “, добави Бабуров за предаването „ Преди всички “.
„ Космосът сега е като Дивия Запада, нещата не са напълно контролирани, по-свободно е и има огромен капацитет за развиване. Ние можем да се вклиним в това неразорано поле, което ще е голямо за епохи напред . А за задачата би трябвало да стартират да се построяват фрагменти за генерации напред. Но ние не сме даже и член на Европейската галактическа организация. Защото това преди всичко са основни разноски, които би трябвало да бъдат заделени от страната, би трябвало да има държавна политика в тази сфера “. 
Интервюто с Любомир Бабуров можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР